Paketupplevelser längs Göta kanal

Längs Göta Kanal finns massor att se och göra. Här har vi samlat några av guldkornen där du får uppleva Göta Kanal från en skön kvalitetscykel från Skeppshult, bo bra och äta gott. Våra upplevelser startar på Café Visthuset i Töreboda. Hit tar du dig enkelt med tåg eller bil.

Matupplevelsen längs Göta kanal

Det här paketet innehåller en lokal matupplevelse kryddat med en nypa motion. Du besöker både Café Visthuset och Norrqvarn Hotell och Konferens vilka båda jobbar med smakupplevelsen i centrum och lyfter de lokala ingredienserna. Norrqvarn är också certifierat enligt Västsvensk Mersmak. I picknicken du får med dig från Café Visthuset ingår en hantverksmässigt rostad och varsamt bryggd specialkaffe.

Dag 1 - Töreboda - Sjötorp - Norrqvarn (27 km)

Du hämtar ut cykeln på Café Visthuset i Töreboda, här får du också med dig lunchen för dagen. Du cyklar förbi slussar i vacker natur och har hela tiden nedförsbacke på vägen till Sjötorp. Denna ort är Göta kanals hamn mot Vänern och förr byggdes och renoverades båtar här. I Sjötorp finns också ett museum om kanalen, värt ett besök. På Norrqvarn Hotell och Konferens kommer sedan middagen att avnjutas i form av en trerätters lokalproducerad Smaka på Skaraborg-meny. Här bor du också skönt på natten i hotellstandard med dusch och toalett på rummet.

Dag 2 - Norrqvarn - Töreboda (13 km)

Efter frukosten cyklar du i egen takt tillbaka till Töreboda. Här kan du bland annat besöka Sveriges minsta färja Lina. På Café Visthuset väntar sedan en smarrig smörgåsbricka med lokala specialiteter.

Det här ingår

 • -Hotellrum, 1 natt - Norrqvarn hotell och konferens
 • -Lunchpicknick
 • -3-rätters Smaka på Skaraborg-meny (exkl. dryck)
 • -Smörgåsbricka
 • -Cykelhyra, 2 dagar inkl. hjälm
 • -Cykelservice vid behov

Pris

Vuxen, delad logi:1995 kr

Vuxen, enkelrum:2195 kr

>> Läs mer om våra bokningsvillkor här

>> Läs mer om luncpicknicken här

Stora Göta kanal-upplevelsen

Här är Café Visthusets stora Göta kanal-paket för dig som vill ha hela Göta kanalupplevelsen. Här ingår cykelturer i vacker natur, längs fält och vid slussar såväl som goda matupplevelser.

Dag 1 - Töreboda - Tåtorp (ca 15 km)

Stora Göta kanal-paketet börjar i Töreboda där du hämtar ut din cykel och lunchpickick på Café Visthuset.Gratis WIFI Första dagen cyklar du på plan mark mot Tåtorp och cyklingen sker längs de gamla dragvägarna där båtarna drogs fram av oxar då kanalen fungerade som transportled åt fraktskepp. Här är Sveriges längsta allé. I det ekologiska vandrarhemmet i Tåtorp väntar kvällsmaten på vandrarhemmet där du bor på kvällen. Här är nära till fina badplatser. Du kan också hyra en båt för en fisketur på sjön Viken. Den vackra trädgården ger tillfälle till att bara vara. I Tåtorp finns också Göta kanals enda handvevade sluss.

Dag 2 - Tåtorp - Töreboda - Sjötorp - Norrqvarn (ca 28 km)

Efter frukosten bär det av mot Töreboda igen där lunchen finns på Café Visthuset. Här väljer ni något från caféets lunchmeny. Färden fortsätter sedan mot Sjötorp, Göta kanals hamn mot Vänern. Vägen mot Sjötorp går nedför och du passerar många slussar som var och en erbjuder ett tillfälle att pausa och förundras över konsten att slussa en båt. Här är vackert att strosa runt bland magasinen och bodarna. Det gamla Göta kanal-museet är även det värt ett besök! Ni checkar in på Norrqvarn där kvällen spenderas. Här väljer ni valfri varmrätt från restaurangens meny att avnjuta på bryggan, precis bredvid Göta kanal.

Dag 3 - Norrqvarn - Töreboda (ca 13 km)

Morgonen erbjuder en god frukost på Norrqvarn och därefter en behaglig cykeltur tillbaka till Töreboda. Du cyklar i egen takt och och avslutar med att lämna tillbaka cykeln på Café Visthuset när du känner dig klar.

Det här ingår

 • -1 natt - Tåtorps Cafe och Vandrarhem
 • -Hotell budget, 1 natt - Norrqvarn hotell och konferens
 • -1 middag, Tåtorps Café och Vandrarhem
 • -2-rätters valfri varmrätt + efterrätt på Norrqvarn (exkl. dryck)
 • -Lunchpicknick
 • -Valfri lunch från menyn, Café Visthuset
 • -2st Frukostar
 • -Cykelhyra, 3 dagar inkl. hjälm
 • -Cykelservice vid behov

Pris

Vuxen, delad logi:3190 kr

Vuxen, enkelrum:3590 kr

>> Läs mer om våra bokningsvillkor här

>> Läs mer om luncpicknicken här

Ekologisk cykelsemester längs Göta kanal

Det här paketet innehåller en helt ekologisk semester kantad med vacker natur. Du besöker Café Visthuset i Töreboda och Tåtorps vandrarhem där omtanke om människa och miljö är kärnan i båda verksamheterna. I det natursköna Tåtorp finns Göta kanals enda handvevade sluss. Den medskickade picknicken kan avnjutas vid Lanthöjden, Göta kanals högsta punkt, med en ståtlig obelisk. I Tåtorps ekologiska vandrarhem bor och äter ni sedan gott. Det är också nära till många fina badplatser och den vackra trädgården ger tid att bara vara. Här finns också möjlighet att hyra en båt för en fisketur på sjön Viken.

Dag 1 - Töreboda - Tåtorp (ca 15 km)

Turen börjar i Töreboda där du hämtar ut cykeln på Café Visthuset. Här får du också med dig en lunchpicknick att avnjuta när det passar. Turen går mot Tåtorp och cyklingen är lätt på plan och bilfri grusväg längs vattnet och de öppna fälten. I Tåtorp checkar ni in på det ekologiska vandrarhemmet. Här serveras er kvällsmat. På vägen till Tåtorp passerar ni Wassbacken. Här bjuds vissa sommarkvällar på musik, vilket kan vara ett fint sätt att avrunda kvällen.

Dag 2 - Tåtorp - Töreboda - (Hajstorp) (ca 15 km)

Efter frukosten cyklar ni i egen takt tillbaka till Töreboda. Du cyklar i egen takt och och avslutar med att lämna tillbaka cykeln på Café Visthuset när du känner dig klar. Om tid och ork finns över kan eftermiddagen ägnas åt en cykling mot Hajstorp (5 km) eller Lyrestad (13 km).

Det här ingår

 • -1 natt - Tåtorps Cafe och Vandrarhem
 • -1 middag, Tåtorps Café och Vandrarhem
 • -Lunchpicknick
 • -1st Frukost
 • -Cykelhyra, 2 dagar inkl. hjälm
 • -Cykelservice vid behov

Pris

Vuxen, delad logi:1595 kr

Vuxen, enkelrum:1795 kr

>> Läs mer om våra bokningsvillkor här

>> Läs mer om luncpicknicken här